Plaská 7, Praha 5 – Újezd, Malá Strana
+420775274281

Dost bylo sra*ek o autismu

Jak rozumět autismu, ADHD a životu, když zrovna nedává smysl

Dost bylo sra*ek o autismu

Zní titul velmi klidného a pokojného videa, kde 4 autisté – z toho 2 transgender – reagují na často opakované nesmysly o autismu (např. že je častější u chlapců, atp.). Ve videu samozřejmě autisté, které znáte ze stránek MujAutismus.cz. Video je v angličtině. Ve videu vyvracené mýty se u nás točí jak na běžícím pásu. Možná je na čase se přeorientovat ne nejspolehlivější zdroj informací o autismu? Který to je? Hádejte. 4/4 autistů se na tom jednohlasně shodnou.

Video je možné shlédnout na https://www.facebook.com/watch/?v=1122073617916030

Dozvíme se o tom, co je správně, jestli člověk s autismem nebo autista, dítě s autismem nebo autistické dítě. Mají autisté emoce? (Hádejte…) Mohou autisté mít sex? Mají partnerské vztahy? To vše a více ve výše uvedeném videu a přímo od samotných autistů.

Authors

  • Kirsten Lindsmith

    Kirsten Lindsmith je umělkyní, spisovatelkou, vývojářkou software a autistickou sebezastánkyní. Poté, co jí v 19. letech byla sdělena diagnóza PAS začala spolupracovat na on-line televizní show Autism Talk TV a vystupovat na konferencích, aby se podělila o svou zkušenost dívky na spektru. Je autorkou sloupků pro Wrong Planet, Autism After 16 a její profilový rozhovor lze najít také v New York Times. Je členkou poradního sboru Yale Child Study Center Initiative for Girls and Women with Autism Spectrum Disorder. V současné době pracuje na plný úvazek jako vývojářka software a na částečný úvazek jako autistická konzultantka.

  • Lydia Brown

    přednáší o neurodiverzitě na univerzitách, mezi něž patří Yale University, Bellevue College,University of Virginia, Grinnell College, College of William & Mary a Vanderbilt University, je držitelkou ocenění Bílého domu Champions of Change a ocenění Top Thinker Under 30 od Pacific Standard.